ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού στοχεύει η εξαγορά της Citi Ελλάδος από την Alpha Bank

10:11 - 19 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πού στοχεύει η εξαγορά της Citi Ελλάδος από την Alpha Bank
Πως σκοπεύει να αξιοποιήσει ο όμιλος της Alpha Bank τα κεφάλαια της Citibank.- Πλάνο για ενίσχυση του νευραλγικού και πολλά υποσχόμενου τομέα της διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών.

Στη μέγιστη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στις εργασίες και στα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, τις οποίες προσέφερε επί δεκαετίες η Citibank Ελλάδος, φαίνεται πως στοχεύει η διοίκηση της Alpha Bank, η οποία έχει αποφασίσει να μπει ενεργά και με δυναμικό τρόπο στη διαχείριση της περιουσίας πελατών μεσαίας, κυρίως όμως υψηλής (για τα δεδομένα της εποχής) οικονομικής επιφάνειας.

Η στροφή στην ενίσχυση των τμημάτων Wealth Banking και Asset Management στηρίζεται στο γεγονός ότι από τις εν λόγω εργασίες εκτιμάται πως θα προέλθουν κέρδη τα επόμενα χρόνια έως ότου η οικονομία εισέλθει εκ νέου σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Επίσης, συνδέεται και με τη μεγάλη πρόκληση επιστροφής καταθέσεων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στέλεχος του ομίλου της Alpha Bank ανέφερε σχετικά πως «Το retail έχει συρρικνωθεί και δεν αναμένεται να αποδώσει έσοδα καθώς μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, περικοπής μισθών και εκτόξευσης της ανεργίας είναι δύσκολο η τραπεζική αγορά να παραγάγει κέρδη από τη λιανική. Ήρθε η ώρα να δώσουμε έμφαση στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και έτσι να μπορέσουμε να πείσουμε σημαντικό κομμάτι των μεγαλοκαταθετών να φέρουν τα λεφτά τους και πάλι στις ελληνικές τράπεζες». Η απόκτηση της Citibank αποτελεί αιχμή του δόρατος για την εξυπηρέτηση της εν λόγω στρατηγικής, δεδομένου ότι η τεχνογνωσία τόσο του προσωπικού, όσο και των υπηρεσιών είναι ανεκτίμητης -για τα ελληνικά δεδομένα- αξίας.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, το δίκτυο των 20 καταστημάτων που απέκτησε η Alpha Bank με την εξαγορά της Citibank Ελλάδος, εικάζεται ότι δεν πρόκειται να απορροφηθούν σύντομα από το δίκτυο του ελληνικού ομίλου. Εξάλλου, το ισχυρό asset της εξαγορασθείσας είναι το πελατολόγιο των πιστωτικών καρτών και οι καταθέσεις περίπου 2 δισ. ευρώ, οι οποίες ανήκουν ως επί το πλείστον σε πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.