ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε συμφωνία για την καταβολή προστίμου BNP Paribas και ΗΠΑ

09:26 - 23 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κοντά σε συμφωνία για την καταβολή προστίμου BNP Paribas και ΗΠΑ
Κοντά σε δικαστική συμφωνία για την καταβολή προστίμου 8 έως 9 δισ. δολαρίων βρίσκονται η γαλλική τράπεζα BNP Paribas και το αμερικανικό δημόσιο.

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas και το αμερικανικό δημόσιο βρίσκονται κοντά σε δικαστική συμφωνία για την καταβολή προστίμου 8 έως 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη γαλλική τράπεζα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal στην κυριακάτικη έκδοση της. Η γαλλική τράπεζα κατηγορείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο κάνοντας συναλλαγές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα και το Σουδάν από το 2002 έως και το 2009.

Κατά τα πρότυπα της συμφωνίας, η τράπεζα θα αποδεχθεί και άλλες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας προσωρινής απαγόρευσης, «ίσως λίγων μηνών» στο να διενεργεί συναλλαγές σε δολάρια, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τις πηγές της. Η συμφωνία θα προβλέπει επίσης την αποχώρηση των περισσότερων από τους τριάντα εργαζόμενους της BNP Paribas. Οι περισσότεροι από τους υπευθύνους έχουν εγκαταλείψει την τράπεζα, αναφέρει το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.