ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Καμπανάκι για τις ελληνικές τράπεζες

08:58 - 27 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
S&P: Καμπανάκι για τις ελληνικές τράπεζες
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στον πάτο των αξιολογήσεων, μαζί με Αίγυπτο και Λευκορωσία. Πολλές οι αδυναμίες. Αρνητική επίπτωση της κρίσης χρέους Θετική η στήριξη των ευρωπαϊκών αρχών.

Η Standard & Poor's κατηγοριοποιεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στην χαμηλότερη βαθμίδα, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης BICRA, αξιολογώντας τo με 10 (όπου 1 δίνεται στο καλύτερο σύστημα και 10 στο χειρότερο). Αυτό φέρνει την Ελλάδα στην ίδια βαθμίδα με χώρες όπως η Αίγυπτος και η Λευκορωσία.
Σύμφωνα με την S&P, τα καλά νέα ωστόσο είναι πως οι ευρωπαϊκές αρχές στηρίζουν και θα στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες και το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας είναι σχετικά συγκεντρωμένο και σταθεροποιείται.

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/1/8/182418/pic-0-norm.jpg
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο οίκος, υπάρχει και η κακή πλευρά του ελληνικού τραπεζικού κλαδου. Στις αδυναμίες του περιλαμβάνονται η αρνητική επίπτωση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, ο υψηλός πιστωτικός κίνδυνος και οι σημαντικές χρηματοδοτικές ανισορροπίες. Οι απώλειες των τραπεζών στην Ελλάδα λέγεται πως είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές άλλων χωρών που έχουν παρόμοιο ύψος μόχλευσης του ιδιωτικού τομέα.
Ο οίκος προειδοποιεί πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ αδύναμες οικονομικές προοπτικές, όπου μια έλλειψη ανάπτυξης και οι αποπληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να διατηρηθούν για τα επόμενα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.