ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Την κατιούσα πήραν κέρδη και investment banking

10:06 - 30 Ιουλ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Barclays: Την κατιούσα πήραν κέρδη και investment banking
Μειώθηκαν το β' τρίμηνο του 2014 τα κέρδη της Barclays, κυριώς λόγω της σημαντικής υποχώρησης στα έσοδα του τμήματος investment banking.

Η Barclays ανακοίνωσε για το τρίμηνο κέρδη 1,7 δισ. στερλίνες (2,9 δισ. δολ.) από 1,8 δισ. στερλίνες το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Στο εξάμηνο, τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 7% στα 3,3 δισ. στερλίνες.

Τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου μειώθηκαν κατά 9%, κυρίως λόγω της πτώσης κατά 16% στα έσοδα από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, κάτι που σε γενικές γραμμές αποτελεί κοινό τόπο για τις περισσότερες τράπεζες, εξαιτίας τόσο της υποχώρησης που σημειώνεται στα έσοδα από το trading τοποθετήσεων σταθερού εισοδήματος, οσο και λόγω των νέων αυστηρότερων ρυθμιστικών κανόνων.

Σημειωτέον δε, πως η μετοχή της Baclays φέτος καταγράφει πτώση 20%, σημειώνοντας τη χειρότερη απόδοση ανάμεσα στις 47 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Μεταξύ άλλων, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνει τις προβλέψεις για νομικά έξοδα, και συγκεκριμένα για την αποζημίωση πελατών στους οποίους πούλησε ασφαλιστικά προϊόντα δανείων, κατά 900 εκατ. στερλίνες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.