ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτονόητη η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τονίζει η Alpha Bank

12:44 - 19 Σεπ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αυτονόητη η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τονίζει η Alpha Bank
Στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, που εκδόθηκε σήμερα, οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank χαρακτηρίζουν επιβεβλημένο το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Στην ανάλυση της Alpha Bank υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή, λέγοντας πως κάτι τέτοιο επιβάλλεται λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχει η χώρα για ανάπτυξη του τουρισμού και για αύξηση της αποδοτικότητας της λειτουργίας του κλάδου του λιανικού εμπορίου. "Αποτελούν πολύ σημαντικούς κλάδους για τη χώρα που συμβάλλουν, ή μπορεί να συμβάλουν, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην επάνοδο της απασχόλησης σε ανοδική πορεία", τονίζουν οι αναλυτές.

Προς υπεράσπιση των λεγομένων της η τράπεζα, επικαλείται επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία φέτος θα επισκεφτούν την Ελλάδα 19,5 εκατ. τουρίστες. "Επομένως, η ανάγκη λειτουργίας και την Κυριακή και των εμπορικών καταστημάτων στις ανωτέρω περιοχές είναι αυτονόητη", τονίζεται εμφατικά .

Μάλιστα, διατυπώνονται και επιφυλάξεις σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις περί τεκμηρίωσης ότι με την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή "παραβιάζεται κατάφωρα" το δικαίωμα του καταστηματάρχη που βλέπει ευκαιρίες εξυπηρέτησης των πελατών του και αύξησης των εσόδων του με τη λειτουργία του και κατά την Κυριακή, ιδιαίτερα αν βρίσκεται σε τουριστική περιοχή σε περίοδο μεγάλης αύξησης του τουρισμού.

"Πώς να αυξηθεί η δαπάνη ανά τουρίστα όταν τα καταστήματα είναι κλειστά κατά το ένα τέταρτο του χρόνου κατά τον οποίο ο τουρίστας παραμένει στην Ελλάδα; Ή γενικότερα, πώς να αυξηθεί η δαπάνη ανά τουρίστα όταν δεν επιδιώκουμε να προσελκύσουμε τους τουρίστες στα καταστήματα με την προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων (αγαθών και υπηρεσιών), όλες τις ημέρες της εβδομάδος (ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής) και σε ανταγωνιστικό κόστος;" , καταλήγουν οι αναλυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 19 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.