ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αραβικά κεφάλαια ανοίγουν γραμμή χρηματοδότησης σε μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις

00:01 - 06 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αραβικά κεφάλαια ανοίγουν γραμμή χρηματοδότησης σε μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις
Οι ξένοι ανοίγουν γραμμές χρηματοδότησης στη χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία. Σαν όαση… μέσα στην έρημο, ακούγεται η πληροφορία ότι μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτικές τράπεζες παγκοσμίως η FIM Bank ξεκινάει τη δραστηριότητά της στην Ελληνική αγορά και μάλιστα στο δύσκολο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεων, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δηλαδή του factoring.

Καλά ενημερωμένες πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι η FIM Bank έχει ήδη βρει το χώρο στέγασής της, πρόκειται για γραφεία που έχει ενοικιάσει στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Την δραστηριότητα της τράπεζας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, αναμένεται να «τρέξει» η ομάδα Παπαθεοδώρου, γνωστή από την Marfin Bank πριν η τράπεζα καταρρεύσει και μέρος των δραστηριοτήτων της περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς. Την περίοδο που ο κ. Παπαθεοδώρου ηγείτο του factoring στην Marfin Bank, εθεωρείτο από την αγορά ως ο leader στις σχετικές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις.

 

Σε πρώτη φάση η τράπεζα, η οποία εμφανίζει ως έδρα της την Μάλτα, αλλά χρηματοδοτείται από Αραβικά κεφάλαια, θα ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο πελατολόγιο, δέκα – είκοσι μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις, μία εκ των οποίων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Η τράπεζα, η οποία ανήκει στον Αραβικό όμιλο KIPCO, o οποίος επεκτείνεται από τη δραστηριότητα με τα πετρέλαια μέχρι την εκπαίδευση με κολλέγια και πανεπιστήμια σε όλες τις χώρες του κόλπου. Επίσης, ελέγχει τουλάχιστον δεκαπέντε ξενοδοχειακές μονάδες διεθνώς και διαθέτει μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Κουβέιτ, αλλά και συνδρομητική τηλεόραση. Μόνο στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης πέτυχε αύξηση κερδών τουλάχιστον 20%, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ομίλου.

 

 Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:30 - 05 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.