ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αlpha: Να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να ευνοούν τους μπαταχτσήδες

14:26 - 07 Νοε 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αlpha: Να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να ευνοούν τους μπαταχτσήδες
Πέρασε από τη γενική συνέλευση της Alpha Bank το αίτημα για πιθανή χρήση του αναβαλλόμενου φόρου, με στόχο την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου.

 

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Β. Ράπανος αναφερόμενος προς τους μετόχους είπε ότι «ο όμιλος της Alpha Bank θα χρησιμοποιήσει το όφελος από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου μόνο εάν υπάρξουν ζημίες. Ωστόσο η ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσφατα κεφαλαιακά stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις ήδη θετικές ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας, αποδεικνύει ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί το συγκεκριμένο κεφαλαιακό μαξιλάρι. Έπρεπε όμως να πάρουμε την έγκριση της γενικής συνέλευσης για να διασφαλίσουμε τους μετόχους», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

 

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Δημήτρη Μαντζούνη, ο οποίος είπε ότι «η κεφαλαιακή κατάσταση της τράπεζας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, γεγονός που κάνει απίθανη τη χρήση του οφέλους από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου».

Τέλος, ο κ. Ράπανος απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για το νομοσχέδιο με τα κόκκινα δάνειαείπε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που ευνοούν τους κακοπληρωτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.