ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερες χορηγήσεις μέσα στο 2015 από την Eurobank

20:27 - 07 Νοε 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Περισσότερες χορηγήσεις μέσα στο 2015 από την Eurobank
Οι θετικές τάσεις που εμφανίζονται στα αποτελέσματα γ' τριμήνου αναμένεται να συνεχιστούν τα επόμενα τρίμηνα, δηλώνει η διοίκηση της Eurobank και εκτιμά ότι βάση τις προβλέψεις για επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2014 ότι οι χορηγήσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται από το α' τρίμηνο του 2015.

Στην τηλεδιάσκεψη της τράπεζας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου στους αναλυτές, ο Φωκίων Καραβίας, σημείωσε ότι ήδη κλάδοι όπως αυτοί του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι αγροτικές επιχειρήσεις των φαρμάκων και της ενέργειας, ωθούν τη ζήτηση για χορηγήσεις.

Στην έναρξη της παρουσίασης, ο Χρήστος Μεγάλου δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του stress test της ΕΚΤ, ενώ υπογράμμισε τις θετικές τάσεις που εμφανίζονται σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η τράπεζα μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες κατά 11,4% στο έτος, με στόχο να μειωθούν περαιτέρω στα επόμενα τρίμηνα. 

Επίσης, εκτίμησε ότι η τάση μείωσης στα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που εμφανίζεται στο β΄και το γ' τρίμηνο, θα συνεχιστεί και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

Περαιτέρω μείωση στα επόμενα τρίμηνα αναμένει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και στα επιτόκια των νέων προθεσμιακών καταθέσεων, με το spread να διαμορφώνεται στις 183 μονάδες βάσης το γ' τρίμηνο.

Σε σχέση με το δανεισμό από την ΕΚΤ, τόνισε ότι μειώθηκε περαιτέρω στο τρίμηνο, στα 9 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα της απομόχλευσης της τράπεζας.

Όσον αφορά στην αύξηση των προβλέψεων για επισφάλειες, η διοίκηση της Eurobank τόνισε ότι η επιτάχυνση λαμβάνει χώρα προκειμένου να αυξηθεί ταχύτερα ο δείκτης κάλυψης των δανείων. Σε ερώτηση για τις χώρες στις οποίες αυξήθηκαν οι προβλέψεις, απάντησαν ότι αυξήθηκαν σε Ρουμανία και Βουλγαρία στο 61%, επίπεδα στα οποία "αισθανόμαστε πιο άνετα". 

Η διοίκηση της Eurobank, περιέγραψε τους στόχους που περιλαμβάνονται στο πλάνο αναδιάρθρωσης, με ορίζοντα το 2017, τονίζοντας ότι ήδη κάποιο έχουν ήδη επιτευχθεί, όπως ο στόχος για τις λειτουργικές δαπάνες στην Ελλάδα. Επίσης, έχουν ήδη επιτευχθεί πολύ πριν το 2017 ο στόχος για τα υποκαταστήματα και τους εργαζόμενους, καθώς και για τον δείκτη δανείων – καταθέσεων.

Αναφορικά με το στόχο απομόχλευσης στην αγορά ακινήτων, η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, όπως συμβαίνει και με το στόχο για ήπια απομόχλευση των διεθνών δραστηριοτήτων έως τα τέλη του 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.