ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλείδωσε» η αυτόνομη πορεία της Attica Bank

11:08 - 10 Νοε 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Κλείδωσε» η αυτόνομη πορεία της Attica Bank
Μια ακόμα μικρή πίστωση χρόνου έως τις 10 Δεκεμβρίου πήρε η διοίκηση της Attica Bank κατά την σημερινή Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ωστόσο συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες του reporter.gr οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Μέχρι την επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 10ης Δεκεμβρίου θα έχουν αποσαφηνιστεί όλοι οι όροι της αύξησης κεφαλαίου και θα έχουν "κλειδώσει" οι συμμετοχές νέων επενδυτών.

Έγκυρες πηγές του τραπεζικού ομίλου αναφέρουν αλλά και τονίζουν πως το αυτόνομο μέλλον της Attica έχει «κλειδώσει», όσον αφόρα την πλευρά του βασικού μετόχου που είναι το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), όπως επίσης πως έχει επέλθει και αυτό που στην πολιτική ορολογία ονομάζεται «διακομματική συναίνεση».

 

Συγκεκριμένα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) που ελέγχει το ΤΣΜΕΔΕ, έχει λάβει τις αποφάσεις του και θεωρεί πως η περιουσία του (το 51% των μετοχών της Attica) πρέπει να προστατευτεί.

 

Για τον λόγο αυτό κατ’ αρχήν προτίθεται να καλύψει το ποσοστό που του αναλογεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 434 εκατ. ευρώ και αν δεν υπάρξει στρατηγικός επενδυτής, η δεν συγκεντρωθεί το ποσό από τους υφιστάμενους μετόχους, τότε θα εισφέρει επιπλέον κεφάλαια.

 

Σημειώνεται πως το ΤΜΕΔΕ αυτή την στιγμή έχει περί τα 2,5 δισ. ευρώ διαθέσιμα που επαρκούν για όποια λύση επιλεγεί, αν και το επιθυμητό είναι να υπάρξει και συμμέτοχη ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Πάνω σε αυτή την γραμμή άλλωστε εξακολουθεί να εργάζεται η διοίκηση της τράπεζας, με τις πληροφορείς να θέλουν να έχουν γίνει βήματα προόδου με ενδιαφερόμενους επενδυτικούς πόλους που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

 

Α.Τάντουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 10 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.