ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα εθελουσίας... με ισχυρά κίνητρα ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

17:49 - 14 Νοε 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πρόγραμμα εθελουσίας... με ισχυρά κίνητρα ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού ανακοίνωσε πριν από λίγο στους εργαζομένους του ομίλου η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να αποχωρήσουν τουλάχιστον 1000 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τράπεζας, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν άμεσα, αλλά και να πάρουν μακροχρόνια άδεια.

Τα κίνητρα αποχώρησης είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς προβλέπεται αποζημίωση έως και 42 μισθών για όσους επιλέξουν την άμεση αποχώρηση από τη διετή ή τριετή άδεια από την εργασία τους.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που προσελήφθησαν πριν από την 1η/9/2013 ενώ η δυνατότητα άμεσης αποχώρησης προσφέρεται μόνο για εργαζόμενους που προέρχονται από Πειραιώς και τις θυγατρικές της καθώς και σε εργαζόμενους της πρώην ΑΤΕ. Η περίοδος αποδοχής ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την 1η Δεκεμβρίου .

 

Οι τρεις επιλογές που προσφέρει το πρόγραμμα:

 

1. Sabbatical I: Άδεια από την εργασία 3 ετούς διάρκειας. Οι εργαζόμενοι που θα την επιλέξουν θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους το 2015, και το 40% του μισθού τους το 2016 και 2017. Στη λήξη της μακροχρόνιας άδειας αποζημιώνονται αποχωρώντας με ένα μισθό.

 

2. Sabbatical Plus: Άδεια από την εργασία 2ετούς διάρκειας. Οι εργαζόμενοι που θα την επιλέξουν θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους το 2015 και το 40% το 2016. Στη λήξη της μακροχρόνιας άδειας και αποχωρώντας από την τράπεζα λαμβάνουν αποζημίωση 9 μισθών.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις η Πειραιώς θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο της μακροχρόνιας άδειας ενώ παρέχει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου.

 

3. Sabbatical Άμεσης Αποχώρησης: Δυνατότητα να υπαχθούν σε αυτό το πρόγραμμα έχουν μόνο οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την Πειραιώς και τις θυγατρικές της πριν τις συγχωνεύσεις και απορροφήσεις καθώς και όσοι προέρχονται από την Αγροτική.

 

Για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την Πειραιώς και τις θυγατρικές της η αποζημίωση φθάνει ως τις 42 μισθούς με ανώτατο όριο τις 170 χιλ. ευρώ. Για τους εργαζ’ομενους που προέρχονται από την ΑΤΕ το ύψος της αποζημίωσης φθάνει ως και τους 31 μισθούς.

 

Ειδικότερα για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την Πειραιώς προβλέπονται οι εξής αποζημιώσεις:
- 25 μισθούς για όσους έχουν προυπηρεσία 4-6 έτη
- 27 μισθούς για 7 με 10 έτη
- 29 μισθούς για 11 με 15 έτη
- 33 μισθούς για 16 με 20 έτη
- 42 μισθούς για 21 έτη προυπηρεσίας και πάνω.

 

Για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την ΑΤΕ τα κριτήρια αποζημίωσης είναι ηλικιακά και όχι προυπηρεσίας. Ειδικότερα προσφέρονται οι εξής αποζημιώσεις ανάλογα με την ηλικία των υπαλλήλων:
- Για εργαζόμενους ηλικίας 30 ως 39 ετών αποζημίωση 26 μισθών
- Για εργαζόμενους ηλικίας 40 ως 49 ετών αποζημίωση 29 μισθών
- Για εργαζόμενους ηλικίας 50 ως 56 ετών αποζημίωση 32 μισθών
- Και τέλος για εργαζόμενους ηλικίας άνω των 57 ετών αποζημίωση 31 μισθών

 

Όπως και στο παρελθόν το ύψος της αποζημίωσης δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 170 χιλ. ευρώ. Όσοι αποχωρήσουν άμεσα θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη για μια 2ετία. Τέλος υπάρχουν πρόνοιες για όσους από τους εργαζόμενους έχουν λάβει δάνεια από την Πειραιώς.

 

Και από τις τρεις υποενότητες του προγράμματος εξαιρούνται όσοι προσλήφθηκαν μετά την 1/9/2013.

 

Στόχος του Ομίλου Πειραιώς είναι η περαιτέρω μείωση στα λειτουργικά κόστη με την εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει εγκριθεί από την DG Comp, ενώ το ετήσιο όφελος από το πρόγραμμα εθελούσιας εκτιμάται στα 55 εκατ. ευρώ.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 14 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.