ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αρκούδες σε κλουβιά" οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου, λένε οι Financial Times

11:40 - 04 Δεκ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σύμφωνα με τους Financial Times, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποεπενδύσει κανείς από την τράπεζα πουλώντας τις μετοχές του, καθώς παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί εξακολουθεί να είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Ειδικότερα, στη στήλη Lex των Financial Times επισημαίνεται πως οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου που έγιναν αναγκαστικά μέτοχοι της θα είναι σύντομα σε θέση να πουλήσουν τις μετοχές τους, με το δημοσίευμα να εστιάζει στους Ρώσους καταθέτες που μετατράπηκαν σε μετόχους μετά το «bail-in» του 2013.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι είναι πολύ πιθανή η πώληση μετοχών όταν ανοίξουν «οι πόρτες του κλουβιού», αναφερόμενη στην επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου. Ωστόσο, αναφέρεται πως δεν πρέπει να υποθέσει κανείς ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα πωλήσεων, καθώς η προσμονή για ανάκαμψη της τράπεζας και της κυπριακής οικονομίας είναι μεγάλη.

bc

Όπως σημειώνεται η αξία της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου σήμερα υπολογίζεται σε 0,24 ευρώ, δηλαδή 0,6 φορές η λογιστική αξία, ωστόσο η προοπτική αύξησης της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου και το κλείσιμο της διαφοράς με τη λογιστική αξία δημιουργεί πιθανότητες μεγάλου κέρδους και μερικής απάλειψης της ζημιάς επί των καταθέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.