ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: H Ευρώπη θα "σέρνεται" για μια δεκαετία

12:30 - 04 Δεκ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
JP Morgan: H Ευρώπη θα "σέρνεται" για μια δεκαετία
Την προειδοποίηση ότι στην Ευρώπη η κατάσταση θα είναι δύσκολη (Europe is going to be tough) απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon.

Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της JP Morgan, μιλώντας την Τετάρτη σε ημερίδα στην Ουάσινγκτον, τόνισε πως η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να «σέρνεται» για μια δεκαετία, αναπτυσσόμενη με ρυθμούς χαμηλότερους των βέλτιστων δυνατοτήτων της.

«Όλοι έχουν τα ίδια δομικά ζητήματα. Όμως πρόκειται για 17 κράτη και ορισμένα από αυτά τα δομικά ζητήματα έχουν συμφωνηθεί σε 17 κοινοβούλια και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες», δήλωσε o ίδιος.

Σε αντίθεση με την Ευρώπη, ο Dimon έπλεξε το εγκώμιο της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την Κίνα, εκτιμώντας πως θα ξεπεράσει τα εμπόδια που εμφανίζονται. Σε ότι αφορά στις ΗΠΑ είπε ότι είναι «το καλύτερο μέρος για να επενδύσει κανείς», ωστόσο ανέφερε πως η ανταγωνιστικότητα της χώρας απειλείται από μια πτώση στις υποδομές.

Για τις κινεζικές αρχές είπε πως είναι «πολύ έξυπνες», καθώς μπορούν να κάνουν μακρο- διαχείριση και να επιτύχουν τους βραχυπρόθεσμους στόχους ανάπτυξής τους, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να επισημάνει πως η Κίνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα υπερβολικά υψηλό βαθμό διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και στην βάση αυτή υπάρχει η ανάγκη να διευρύνει τη δημοκρατία της.

 

.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.