ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: Στόχος της ΕΤΕ η στήριξη της οικονομίας

17:57 - 06 Απρ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κατσέλη: Στόχος της ΕΤΕ η στήριξη της οικονομίας
Τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, μέσω της παροχής  ρευστότητας και της υποστήριξης της παραγωγικής αναδιάρθρωσης στη χώρα, με τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών, έθεσε ως βασική προτεραιότητα της Εθνικής Τράπεζας, η Λούκα Κατσέλη.

Η πρόεδρος της ΕΤΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τόνισε ότι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται κινητοποίηση όλων, αλλά όπως σημείωσε, προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας και να αρθούν όλες οι πηγές αβεβαιότητας και αστάθειας που προκαλούν επενδυτική στασιμότητα και ασφυξία στην αγορά.
«Το πλοίο δεν θα βγει στην ανοικτή θάλασσα, αν ο καθένας από μας δεν δει τον εαυτό του ως μέρος του πληρώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Η πρόεδρος της Εθνικής στην ομιλία της στάθηκε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι με σωστό σχεδιασμό, μέσω χρηματοδότησης και επενδυτικών πρωτοβουλιών με ισχυρά, πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη, μπορεί να αποτραπεί η περαιτέρω αποβιομηχάνιση της.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κατσέλη, ανέφερε την ετοιμότητα της ΕΤΕ, να αναπτύξει νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, με τη μορφή ανακυκλούμενων κεφαλαίων, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εστίασε δε σε τομείς, όπως η κοινωνική, νεανική και πολιτισμική επιχειρηματικότητα, ή έργα αστικής ανάπλασης που μπορούν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν καινοτόμες δημιουργικές ιδέες.
Τέλος έθεσε ως στόχο την επιθετική προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων, που δεδομένης της στενότητας πόρων την παρούσα περίοδο, θα επιτρέψουν την αναζωογόνηση και ελληνικών επιχειρήσεων μέσω συμπράξεων και συνεργασιών.

«Αυτό, όπως έχω πει, προϋποθέτει άρση όλων των μικρών και μεγάλων εμποδίων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Επίσης θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», κατέληξε η επικεφαλής της Εθνικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 06 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.