ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάσα από την ΕΚΤ με αύξηση κατά 2 δισ. του ELA

19:34 - 06 Μαϊ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ανάσα από την ΕΚΤ με αύξηση κατά 2 δισ. του ELA
Ένεση ρευστότητας αποτελεί  σε μια κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, η απόφαση της ΕΚΤ, για  αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) κατά 2 δισ. ευρώ στα 78,9 δισ. ευρώ από 76,9 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Για το θέμα του «κουρέματος» των εγγυήσεων (collaterals) που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον Μηχανισμό το Δ.Σ. κατά πάσα πιθανότητα θα αναβάλει την απόφαση του για το επίμαχο θέμα για την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα το Reuters  είχε προαναγγείλει την αύξηση του ELA, τονίζοντας ότι  η ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμη να διαταράξει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας με «κούρεμα» του ποσού των ομολόγων που μπορούν να προσφέρουν ως ενέχυρα οι ελληνικές τράπεζες για άντληση ρευστότητας.

Και αυτό παρά τις πιέσεις που δέχεται από στελέχη της Bundesbank και άλλες κεντρικές τράπεζες, που επιθυμούν το «κούρεμα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, μετά τη συνάντηση του Μάριο Ντράγκι με τους κ.κ. Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, η ΕΚΤ προσανατολίζεται να μεταθέσει τις αποφάσεις για την Ελλάδα για μετά το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 06 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.