ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: μελετά τη διακοπή του ELA στις ελληνικές τράπεζες

14:04 - 12 Ιουν 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΚΤ: μελετά τη διακοπή του ELA στις ελληνικές τράπεζες
Την διακοπή της έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) προς την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, μελετούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι κεντρικοί τραπεζίτες.

«Εφόσον η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία θα ήταν τρελό η ΕΚΤ να αποσύρει τον ELA», δήλωσε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τις συζητήσεις στο πρακτορείο και προσέθεσε ότι «εάν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση, όλα θα αλλάξουν. Θα ήταν πολύ δύσκολο για την

ΕΚΤ να εγκρίνει τη χρηματοδότηση με εγγύηση έναν οφειλέτη που έχει χρεοκοπήσει».

Φοβούμενη ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει εκτός Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει οικονομική στήριξη προσπαθώντας να την κρατήσει εντός ευρώ, αλλά ένα Grexit θα έδινε μια νέα τροπή στα γεγονότα, σχολιάζει το Reuters.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1,6 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου. Κάποιοι άλλοι εξοικειωμένοι με το ελληνικό ζήτημα αναφέρουν στο Reuters: «Είναι θέμα χρόνου να κοπεί ο ELA και να επιβληθούν capital controls».

Η προοπτική διακοπής του ELA πιέζει τον Αλέξη Τσίπρα να καταλήξει σε συμφωνία σχολιάζει το δημοσίευμα, αφού χωρίς στήριξη από την ΕΚΤ - καθώς οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται- η επιβολή capital controls είναι αναπόφευκτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 12 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.