ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

W. Ross: Η επένδυσή μου στην Ελλάδα θα αποδώσει

18:29 - 16 Ιουν 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
W. Ross: Η επένδυσή μου στην Ελλάδα θα αποδώσει
Την πεποίθηση ότι η επένδυσή του στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, την EUROBANK, θα αποδώσει παρότι η χώρα φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο προς την χρεοκοπία, εξέφρασε μιλώντας στο CNBC ο μεγαλοεπενδυτής, Wilbur Ross.

Σημειώνεται ότι, ο Ross που είναι γνωστός για τις επενδύσεις του σε distressed assets, ανήκει στην ομάδα των επενδυτών που επένδυσαν πέρυσι 1,3 δις. ευρώ στην Eurobank.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική οικονομία έχει διολισθήσει ξανά σε ύφεση τους τελευταίους μήνες, ενώ αυξάνονται οι εκροές καταθέσεων καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της χώρας, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές βρίσκονται ξανά σε αδιέξοδο.
Παρ’ολ’αυτά, ο Ross εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο CNBC "Πιστεύω πως η επένδυση στην Ελλάδα θα αποδώσει επειδή πιστεύω πως στο τέλος της ημέρας θα καταλήξουν σε συμφωνία”.
Ο Ross δήλωσε πως η επένδυσή του στην Eurobank  είναι ζημιογόνα, αλλά πρόσθεσε πως "έχουμε συνηθίσει στο τρενάκι του τρόμου. Αν αυτό δουλέψει όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας, θα είμαι κατενθουσιασμένος”.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Ross πούλησε το μερίδιό του στην Bank of Ireland για μισό δις. ευρώ περίπου, ήτοι στην τριπλάσια αξία από αυτήν που το αγόρασε κατά την διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη.
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπία. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην χώρα σε αυτό το σημείο”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως εξήγησε: "οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν 80 δισ. ευρώ στον ELA. Μια χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έλυνε αυτά τα ζητήματα και θα δημιουργούσε πρόβλημα στην οικονομία. Ως εκ τούτου θα συμβιβαστούν”.
Ερωτηθείς εάν η επιβολή capital controls θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, ο μεγαλοεπενδυτής απάντησε "Πιστεύω πως θα ήταν γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα αυτή τη στιγμή. Και όταν δεν έχεις ρευστότητα, πως μπορείς να έχεις μια οικονομία που λειτουργεί;”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.