ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Attica Bank: Αισιοδοξία της διοίκησης για συμφωνία και ΑΜΚ

14:44 - 23 Ιουν 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Attica Bank: Αισιοδοξία της διοίκησης για συμφωνία και ΑΜΚ
Επιτακτική χαρακτήρισε η διοίκηση της Attica Bank την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της για την επιτυχή ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 434 εκατ. ευρώ. 

Κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο Πρόεδρος της Attica Bank Γ. Γαμβρίλης αν και επισήμανε ότι πρόκειται για μια συμφωνία κοινωνικά επώδυνη και πολιτικά δύσκολη, τόνισε ωστόσο ότι θα είναι λυτρωτική καθώς θα βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που τόσο καίρια έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες τράπεζες και οικονομία. 

Σε ότι αφορά στην δρομολογούμενη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 434 εκατ. ευρώ, ο κ. Γαμβρίλης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί με επιτυχία και θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία ανάπτυξης της τράπεζας, ενώ η επίτευξη συμφωνίας και η άρση αβεβαιότητας θα επιταχύνει τους στόχους της διοίκησης. Μάλιστα διευκρίνισε ότι η διοίκηση της τράπεζας αναζητά στρατηγικό εταίρο με κριτήριο, όχι απλά να συμβάλει στην εξεύρεση κεφαλαίων, ούτε να θεωρεί την τράπεζα ως μια βραχυπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία, αλλά να είναι σε θέση να πλαισιώσει σε μακροπρόθεσμη και σταθερή βάση το βασικό μέτοχο το ΤΣΜΕΔΕ. 

Στόχος της διοίκησης, όπως δήλωσε ο κ. Γαμβρίλης, είναι να γίνει η τράπεζα μοχλός για μια νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας, να βρεθεί στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς που παράγουν εισόδημα και δημιουργούν θέσεις εργασίας. 

Ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές

«Έτοιμη να δώσει το παρόν στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και να διεκδικήσει το ρόλο που της αναλογεί στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα» είναι σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Αλ. Αντωνόπουλο η Attica Bank. 

Απευθυνόμενος στους μετόχους ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι η τράπεζα έχει έρθει τους τελευταίους μήνες σε επαφή με επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, στο πλαίσιο της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, τα οποία έχουν εκφράσει θετικό ενδιαφέρον, χωρίς όμως να οριστικοποιηθεί η σχετική συμφωνία. Μάλιστα διευκρίνισε ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, το ρίσκο της χώρας θα μειωθεί και το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό θα βελτιωθεί, γεγονός που θα βοηθήσει ιδιαίτερα την επιτυχία της αύξησης. Επισήμανε παράλληλα ότι από τις αρχές του 2014 η Τράπεζα έχει αρχίσει να υλοποιεί στοχευμένες δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου. 

Ο κ. Αντωνόπουλος χαρακτήρισε ακρογωνιαία λίθο την εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης προς την πραγματική οικονομία και ανέφερε ως καταλύτες της ανάπτυξης τις Επενδύσεις, τις Εξαγωγές και τον Τουρισμό.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος για το τρέχον διάστημα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank τόνισε ότι μεγαλύτερο και από το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι οι συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας λόγω της εκροής καταθέσεων και την εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η λύση βρίσκεται στις νομισματικές πολιτικές που ασκεί η ΕΚΤ, οι πολιτικές δημόσιων επενδυτικών προγραμμάτων αλλά και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υφιστάμενων προβληματικών δανείων. 

Στόχος της Attica Bank, κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος, είναι να συμμετάσχει και να συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αύξηση της ρευστότητας και στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς των υποδομών/κατασκευών, της ενέργειας, των εξαγωγών και του τουρισμού, αλλά κυρίως υποστηρίζοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον πυρήνα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. 

Κώστας Παπαγρηγόρης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.