ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής στο ΧΑ

12:18 - 26 Ιουν 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στάση αναμονής στο ΧΑ
Στάση αναμονής δείχνουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ οι επενδυτές, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πέριξ των 775 μονάδων απώλειες χαμηλότερες του 1% περίπου.

Ωστόσο αρκετοί χρηματιστές επισημαίνουν ότι σε μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες για την πορεία της χώρας, ο Γενικός Δείκτης υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 13,7%. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στην έναρξη τουλάχιστον της σημερινής συνεδρίασης η δραστηριότητα κρίνεται χαμηλή γεγονός που δεν χαρακτηρίζει μόνο το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός που αναδεικνύει ότι η πλειονότητα των επενδυτών παραμένει επιφυλακτική και σε αναμονή.

Για άλλη μια φορά στο χθεσινό Eurogroup, δεν κατέστη εφικτή κάποια συμφωνία, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο Σάββατο, τρεις μόλις μέρες πριν την υποχρέωση αποπληρωμής των συγχωνευόμενων δόσεων προς το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή το Ταμείο ζήτησε από την Αθήνα να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι σε περίπτωση καθυστέρησης της πληρωμής της δόσης, δεν θα σημάνει χρεοκοπία, αλλά περισσότερο ως "ληξιπρόθεσμες οφειλές".

Σε ότι αφορά στη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες μικρότερες του 1% στην περιοχή των 775 μονάδων, με τον τζίρο να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στις τράπεζες, όπου η ανησυχία για τις συνέπειες σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, εξακολουθούν να είναι μεγάλη, καταγράφοντας πωλήσεις στην αρχή της συνεδρίασης. Ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί 0,5%, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται μόνο η ΠΕΙΡΑΙΩΣ με κέρδη υψηλότερα του 3%. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ υποχωρεί 1,75%, η ALPHA BANK (-0,4%), ενώ η EUROBANK βρίσκεται αμετάβλητη στα 0,135 ευρώ.

Από τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ με πτώση 3% και ακολουθούν ενδεικτικά οι ΟΤΕ (-2,88%), LAMDA DEVELMENT (-2,26%), FOLLI FOLLIE (-2,02%), ΤΕΝΕΡΓ (-1,63%) και ΔΕΗ (-1,12%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η ΧΑΛΚΟΡ χάνει 9,32% με 1.530 τεμάχια, η KLEEMAN υποχωρεί 3,35% και οFOURLIS (-2,41%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.