ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Κατσέλη: 1.155 τραπεζικά καταστήματα για καταβολή συντάξεων

15:12 - 02 Ιουλ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λ. Κατσέλη: 1.155 τραπεζικά καταστήματα για καταβολή συντάξεων
Για την καταβολή συντάξεων στους δικαιούχους λειτουργούν 1.155 τραπεζικά καταστήματα από τις τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΕΕΤ, και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

"Από χθες, και κατά τη υπόλοιπη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, από τα τραπεζικά καταστήματα που καταβάλλουν συντάξεις στους δικαιούχους ή από τα Κέντρα Ειδικών Συναλλαγών πραγματοποιούνται παράλληλα καταθέσεις καθώς και έκδοση νέων χρεωστικών καρτών και πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από κάθε τράπεζα" τονίζει η κ. Κατσέλη και προσθέτει:

"Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από τις ανακοινώσεις της τράπεζας συνεργασίας τους. Για συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (call centers) των πιστωτικών ιδρυμάτων ή/και μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στις ιστοσελίδες των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η Τράπεζα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και αξιολογεί την έγκριση του συνόλου ή μέρους του ποσού των εν λόγω συναλλαγών.

Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν στο από 30 Ιουνίου Δελτίο Τύπου της ΕΕΤ."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.