ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Αύξηση του ELA κατά 900 εκατ.

15:57 - 16 Ιουλ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Αύξηση του ELA κατά 900 εκατ.
Στην απόφαση να αυξήσει την ρευστότητας μέσω του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, έχουμε πλέον τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε αύξηση της παροχής ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα και πλέον ο δρόμος για την επαναλειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, πιθανότατα από Δευτέρα,είναι πλέον ανοικτός.

Η ΕΚΤ, μετά την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή, έλαβε το σήμα που χρειαζόταν για να αυξήσει την παροχή ρευστότητας και συνεδρίασε, ώστε να διασφαλισθεί ότι τα ελληνικά ομόλογα 3,5 δισ. ευρώ που διακρατά και τα οποία ωριμάζουν στις 20 Ιουλίου θα αποπληρωθούν κανονικά.

Παράλληλα ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι το ποσό της αύξησης του ELA είναι για μία εβδομάδα, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνησε ότι τον Ιούνιο έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις 8,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα capital controls έχουν προστατέψει τους καταθέτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:24 - 16 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.