ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Μάλλον αρκούν τα 25 δισ. λέει ο Fitch

14:55 - 24 Ιουλ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Μάλλον αρκούν τα 25 δισ. λέει ο Fitch
Επαρκή κρίνει ο Fitch τα φρέσκα κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ που προορίζεται να διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αν και οι αναλυτές του οίκου διευκρινίζουν ότι η επάρκεια των κεφαλαίων θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχιστεί το ευνοϊκό καθεστώς με τη διαχείριση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων και το αποτέλεσμα των stress tests.

Τα νέα κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ που προγραμματίζονται για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα θα πρέπει να είναι επαρκή, εκτός εάν σταματήσουν να υπολογίζονται στα βασικά κεφάλαια τα στοιχεία από τη διαχείριση του αναβαλλόμενου φόρου, υπογραμμίζει σήμερα ο Fitch.

Οι προσωρινές αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχούν στο 45% του Core Tier I στα τέλη του 2014.

Ενώ η βασική υπόθεση του οίκου είναι ότι η ευνοϊκή μεταχείριση των DTAs θα συνεχιστεί, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα και υπάρχει περιθώριο να υιοθετηθεί σκληρότερη προσέγγιση.

Η εισροή νέων κεφαλαίων έως 25 δισ. είναι σημαντική, αλλά η επάρκεια των κεφαλαίων θα κριθεί εν μέρει από το αν τα υφιστάμενα κεφάλαια των τραπεζών θα μπορούν να απορροφήσουν τις πιθανόν σημαντικές ζημιές που θα αποκαλυφθούν μετά τα stress tests που θα διενεργήσει η ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.