ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Αρνητικό το οικονομικό περιβάλλον για το AUD

12:32 - 27 Ιουλ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Barclays: Αρνητικό το οικονομικό περιβάλλον για το AUD
Η αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την οικονομική σταθερότητα στην Κίνα, έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας στο Forex, , με τους traders να μην προλαβαίνουν να ηρεμήσουν μετά την επιτυχημένη κατάληξη Ελλάδας και πιστωτών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays, η μια πηγή ανησυχίας διαδέχεται μια άλλη. Η πολύ μεγάλη πτώση των κινεζικών μετοχών, οδήγησε σε επιδείνωση των μακροοικονομικών δεικτών με το δείκτη μεταποίησης PMI να σημειώνει χαμηλό 15 μηνών, απογοητεύοντας σφοδρότατα τις αγορές.

Οι τιμές των εμπορευμάτων και τα νομίσματα AUD, NZD, CAD και NOK σημείωσαν έντονες απώλειες τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές της Barclays εξακολουθούν να βλέπουν και νέα αδυναμία στα εμπορεύματα καθώς το γενικότερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό και σε κάθε περίπτωση, μη υποστηρικτικό. Σύμφωνα με τη Barclays, το AUD έχει περιθώρια για μια νέα πτώση της τάξης του 10%.

27 07 15 barclays

Σε αντίθεση με την RBNZ η οποία μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 3,00%, η RBA δείχνει αδιαφορία στο να προσφέρει στήριξη στην αυστραλιανή οικονομία. Ως εκ τούτου, η Barclays επιμένει σε short AUD/USD με στόχο τα 0,7000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.