ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EKT: Αμετάβλητος ο ELA και αυτή την εβδομάδα

15:12 - 05 Αυγ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
EKT: Αμετάβλητος ο ELA και αυτή την εβδομάδα
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερό την Τετάρτη το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) των ελληνικών τραπεζών», ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

H ίδια πηγή σημείωσε ότι το όριο για τον ELA θα επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες. Σημειώνεται πως αυτή την στιγμή το όριο βρίσκεται στα 91 δισ. ευρώ.
Όπως έχει γράψει τις τελευταίες ημέρες το Reporter το μαξιλάρι ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα είναι άνω των 3 δισ. ευρώ για πρώτη φορά από την επιβολή τραπεζικής αργίας και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αργή αλλά σταθερή εισροή καταθέσεων, κυρίως μέσω των επιχειρήσεων, εξέλιξη που σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους περιορισμούς οδηγεί στην αύξηση της διαθέσιμης ρευστότητας.
Η σταδιακή βελτίωση σε επίπεδο ρευστότητας επιτρέπει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών κυρίως για τις εισαγωγές πρώτων υλών και ημιέτοιμων-έτοιμων προϊόντων, χωρίς να υποβληθεί άμεσα νέο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αύξηση του ορίου ELA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.