ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Μην ανησυχείτε, δεν έχουμε ύφεση

15:39 - 25 Αυγ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Goldman Sachs: Μην ανησυχείτε, δεν έχουμε ύφεση
Το παγκόσμιο selloff και η χθεσινή «Μαύρη Δευτέρα» για τις αγορές έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη αναταραχή και αβεβαιότητα στις τάξεις των επενδυτών.

Όπως ήταν λογικό, όλες οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες δημοσίευσαν εκθέσεις σχετικά με τις εξελίξεις προκειμένου να διαλευκάνουν την κατάσταση προς τους πελάτες τους.

Μια εξ αυτών, ήταν και η Goldman Sachs, η οποία σε σημερινή της έκθεση τονίζει ότι οι αναλυτές της στο τμήμα εμπορευμάτων εκτιμούν ότι οι πιέσεις είναι προσωρινές και ότι οφείλονται στην αυξημένη προσφορά.

Από την άλλη, θεωρεί ότι η ανάπτυξη στις αναπτυγμένες αγορές και δη σε Αμερική και Ευρωζώνη είναι θεμελιωδώς ισχυρή.

Σημείωση ForexReport.gr: Μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση τα συμπεράσματα που εξάγουν οι αναλυτές της GS. Με τα εμπορεύματα να βρίσκονται σε πτώση σχεδόν έναν ολόκληρο οικονομικό κύκλο δυσκολευόμαστε να πειστούμε για τη συγκεκριμένη λογική. Αν από την άλλη, η πτώση είναι αποτέλεσμα προσφοράς και όχι ζήτησης όπως πιστεύουμε, γιατί το πετρέλαιο πριν από 14 μήνες ήταν στα $107,00 και σήμερα στα $38,00 όταν τότε και τώρα η προσφορά ήταν ίδια στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως;

Σχετικά με την ανάπτυξη στην Αμερική, συμφωνούμε σχεδόν ολοκληρωτικά έχοντας όμως ένα ερωτηματικό από τα επόμενα τρίμηνα λόγω υψηλού δολαρίου. Για την Ευρωζώνη, διαφωνούμε κάθετα καθώς κανένα απολύτως στοιχείο δε δείχνει ότι έχουμε ή οδεύουμε τα επόμενα τρίμηνα σε ισχυρή ανάπτυξη.

Κλείνουμε παρουσιάζοντας το γράφημα της Fed με το οποίο μετράει τις πιθανότητες μιας ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας. Με το μοντέλο να ανανεώνεται μια φορά το μήνα, η μέτρηση του Αυγούστου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

25 08 15 fred

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.