ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Αυξημένες οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

16:18 - 24 Σεπ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Bloomberg: Αυξημένες οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
Οι ελληνικές τράπεζες φέρεται να έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι ορισμένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι υπερτιμημένα, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αντλήσουν ένα ποσό κοντά στο μέγιστο των 25 δισ. ευρώ που έχουν προγραμματιστεί για την ανακεφαλαιοποίηση τους, αναφέρει το πρακτορείο.

Αν και η συνολική αξιολόγηση (AQR) των τραπεζών βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί συγκεκριμένα μεγέθη, η επιθυμία των ρυθμιστικών αρχών να υιοθετηθούν πιο συντηρητικές υποθέσεις για τις απομειώσεις και προβλέψεις ενδεχομένως να οδηγήσει σε κεφαλαιακές τρύπες, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο τρεις πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Η αξιολόγηση "με επικεφαλής τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό είναι σε εξέλιξη και η Κομισιόν δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο να προδικάσει αν θα απαιτηθούν τροποποιήσεις στα σχέδια αναδιάρθρωσης", δήλωσε ο Ricardo Cardoso, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής."Βρισκόμαστε σε στενές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές και τις τράπεζες", πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.