ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Αναζητά εναλλακτικές προτάσεις για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών

11:21 - 29 Σεπ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΤΕ: Αναζητά εναλλακτικές προτάσεις για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών
Σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης εξετάζει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, όπως αναφέρει σε απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα πρώιμη κάθε πρόβλεψη για συγκεκριμένη στρατηγική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή δημοσιεύματα, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ενημερώνει ότι ενόψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με την διοίκηση της τράπεζας, κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ευνόητο ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τις αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Σημειώνεται ότι χθεσινά δημοσιεύματα πως η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ εξετάζει την πώληση του συνόλου του ποσοστού που διαθέτει στη Finansbank (σ.σ. περίπου 99%), στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρόκειται να υποβάλει στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.