ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Watsa(Fairfax): Μπαράζ συναντήσεων στην Αθήνα για την ΑΜΚ της Eurobank

11:33 - 05 Οκτ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Watsa(Fairfax): Μπαράζ συναντήσεων στην Αθήνα για την ΑΜΚ της Eurobank
Μπαράζ συναντήσεων με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και κυρίως της EUROBANK, όπου είναι βασικός μέτοχος, είχε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα ο Prem Watsa επικεφαλής του επενδυτικού οργανισμού Fairfax.

Πριν την 30η ετήσια συνάντηση των υψηλόβαθμων στελεχών του επενδυτικού οργανισμού, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Fairfax και οι στενοί συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να διενεργήσουν κάποιες συναντήσεις στην Αθήνα, με αντικείμενο φυσικά το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η πιο σημαντική έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου o Prem Watsa, όμως, είχε την ευκαιρία να τα πει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα. 

Στο δείπνο είχαν προσκληθεί εκτός από τον Γ. Στουρνάρα, ο επιχειρηματίας Ευαγγελος Μυτιληναίος, ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙR του ομίλου Μυτιληναίου Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Γιώργος Χρυσικός.

Ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για επενδύσεις στην Ελλάδα και έπλεξε το εγκώμιο για το management σε EUROBANK, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ και GRIVALIA.

Την επομένη ο Prem Watsa είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην οποία παρέστη και στέλεχος της W. Ross and Co, που αποτελεί, όπως και η Fairfax, έναν από τους βασικούς επενδυτές της Eurobank, ενώ ακολούθησαν και συναντήσεις με στελέχη της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις συναντήσεις του, ο Mr Fairfax επανέλαβε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της EUROBANK, εφόσον φυσικά υπάρξουν οι προυποθέσεις.

Επιπρόσθετα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι με δεδομένη την πρόθεση της ομάδας επενδυτών υπό τη Fairfax, θα μπορούσε να καλυφθεί από τους ιδιώτες ακόμη και το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας (σ.σ και με το δυσμενές σενάριο), εφόσον βέβαια το νούμερο παραμείνει σε λογικά πλαίσια.

Την ίδια ημέρα εκπρόσωποι των Fairfax, W Ross and Co και Paulson and Co είχαν ραντεβού με στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.