ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομολογιακές εκδόσεις και αύξηση κεφαλαίου από την Geniki bank

16:49 - 19 Δεκ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης ύψους 125 εκατ ευρώ θα εκδώσει η Geniki bank

Το ομολογιακό δάνειο είναι δεκαετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα πέντε έτη 4,46% και μεταβλητού επιτοκίου για τα επόμενα πέντε έτη μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στη μητρική της τράπεζας, Société Générale.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η τράπεζα θα χρησιμοποιηθούν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της.

Παράλληλα στις 19 Δεκεμβρίου 2006 ανακλήθηκε το ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης που είχε εκδώσει η εταιρεία GBG Finance Plc, 100% θυγατρική της Geniki Bank.Το δάνειο είχε την εγγύηση της Geniki Bank. Το επιτόκιο του δανείου βασιζόταν στο euriborτριών μηνών πλέον περιθωρίου 1,90% για τα πρώτα πέντε έτη, ενώ για τα επόμενα πέντε έτη το περιθώριο αυξανόταν σε 3,40%.

Πέραν από τις ομολογιακές εκδόσεις η Geniki θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κινηθεί περί τα 100 εκατ ευρώ.

Οι όροι και το ύψος της αύξησης θα οριστικοποιηθούνμε την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων για την χρήση 2006 περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι απλά απαραίτητη για την Geniki αλλά επιβεβλημένη καθώς λόγω των ζημιών που καταγράφει μειώνεται η καθαρή θέση της τράπεζα καιπεριορίζονται τα επενδυτικά σχεδία για ανάπτυξη π.χ. της λιανικής τραπεζικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.