ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέρριψε την πρόταση η Κύπρου, πουλάει το 8,19% η Πειραιώς

13:01 - 20 Δεκ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ της τράπεζας Κύπρου η πρόταση της Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε επικαλεσθεί το "R" σε σχετικό δημοσίευμα σήμερα. Η πρόταση της Πειραιώς που περιελάμβανε 0,36 μετοχές Πειραιώς και 2 ευρώ μετρητά προς 1 μετοχή της Πειραιώς αντιστοιχεί σε τρέχουσα τιμή της Πειραιώς στα 10,63 ευρώ, δηλαδή κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Πειραιώς θα ρευστοποιήσει την συμμετοχή της αποκομίζοντας με βάση τις τρέχουσες αξίες 147 εκατ ευρώ

Το δ.σ. της Κύπρου σε συνεργασία με την J P Morgan αποφάσισε ότι δεν μπορεί να  αποδεχθεί την πρόταση της Πειραιώς.

Η πρόταση της Πειραιώς δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της Κύπρου αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυπριακός όμιλος και  τονίζει ότι η Πειραιώς πρότεινε συγχώνευση των δύο τραπεζών. 

Προς το παρόν κλείνει τις πόρτες των στρατηγικών συμφωνιών με άλλες τράπεζες.

Η πρόταση της Πειραιώς δικαιώνει τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών ότι η πρόταση θα αφορά συγχώνευση.

Τραπεζικά στελέχη με μεγάλη εμπειρία στις εξαγορές και συγχωνεύσεις ανέφεραν ότι η Πειραιώς θα υποβάλλει  πρόταση συνεργασίας για εξαγορά ή στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία θα ρευστοποιήσει εγγράφοντας υπεραξίες μεταξύ 147  εκατ. ευρώ από το 8,19% που κατέχει στην Κύπρου.

Τα ίδια στελέχη πάντως επισημαίνουν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σάλλα της Πειραιώς ότι αποκομίζει σημαντικές υπεραξίες περί τα 110 με 120 εκατ. ευρώ, η παρέμβαση Χριστοδούλου κ.α. ίσως να φωτογραφίζουν την κατάληξη στην υπόθεση συνεργασίας μεταξύ Πειραιώς και Κύπρου.

Δεν αναμένεις συμφωνία και επιχειρηματολογείς για τις υπερσαξίες που προκύπτουν.

Εφόσον δεν υπήρξε συμφωνία  τότε μετά βεβαιότητας δύσκολα θα υπάρξει άλλη ευκαιρία στο μέλλον.

Το μεγαλύτερο βάρος είναι αυτονόητο ότι πέφτει στην διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα πρέπει να σταθμίσει όλα τα ενδεχόμενα στο μέλλον.  

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.