ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nouy (SSM): Επιτακτική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης

17:10 - 19 Οκτ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Nouy (SSM): Επιτακτική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης
Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και καθορισμού του ακριβούς ύψους των κεφαλαιακών τους αναγκών το συντομότερο δυνατόν, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ, Daniele Nouy.

"H ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2015", διεμήνυσε η Σιδηρά Κυρία του SSM, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίος ο έγκαιρος καθορισμός των κεφαλαίων που απαιτούνται για τις ελληνικές τράπεζες", τόνισε. 

Πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή στα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, η Nouy εξήγησε χαρακτηριστικά πως η αύξηση της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής τόσο των Ευρωπαίων πολιτικών, όσο και των

τραπεζιτών. 

"Aισθανθήκαμε ανακούφιση όταν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου επετεύχθη συμφωνία για την Ελλάδα", πρόσθεσε η ίδια, για να επαναλάβει πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, εκείνο που προέχει είναι ο καθορισμός του ύψους των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.