ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης «πληγώνουν» το κλίμα προσέλκυσης επενδυτών

14:11 - 09 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης «πληγώνουν» το κλίμα προσέλκυσης επενδυτών
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μιλώντας στο Reporter.gr παράγοντες διεθνών funds.

Εκτιμούν ότι το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση δημιουργεί αρνητικό κλίμα σε όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν στο book building κάθε τράπεζας. «Η χώρα και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει την αποφασιστικότητα να κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους θεσμούς και με τους ξένους επενδυτές. Η παράταση των εκκρεμοτήτων την ώρα που είναι σε εξέλιξη διαδικασίες άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων δεν είναι και ο καλύτερος οιωνός  ούτε το καλύτερο δείγμα υπεύθυνης στάσης την πιο κρίσιμη στιγμή» αναφέρουν αρμόδιες πηγές .

Στο μεταξύ το book building είναι σε εξέλιξη ώστε να καθοριστεί  το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο των συστημικών τραπεζών.

Θεωρητικά (καθώς υπάρχει φημολογία παράτασης) σήμερα κλείνει το βιβλίο προσφορών για την Τράπεζα Πειραιώς που άνοιξε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει η ΑΛΦΑ, αύριο με διάρκεια έως και την Παρασκευή ανοίγει το βιβλίο προσφορών της, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και το βιβλίο προσφορών της Εθνικής.

Ερώτημα παραμένει εάν το όριο συμμετοχής των ιδιωτών στις 100.000 ευρώ με την η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να έχει υποβάλει σχετικό αίτημα ώστε να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων για τη συμμετοχή επενδυτών κι από το εσωτερικό.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.