ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank-ΕΤΕ: Ανοίγουν τα βιβλία προσφορών

11:35 - 10 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank-ΕΤΕ: Ανοίγουν τα βιβλία προσφορών
Στο άνοιγμα των βιβλίων προσφορών προχωρούν σήμερα Τρίτη (10/11/2015) η Alpha Bank και η ΕθνικήΤράπεζα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων από τον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς, με τα μηνύματα να είναι ιδιαιτέρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των τραπεζών επισπεύδουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια ούτως ώστε μέχρι την επόμενη Δευτέρα να έχει ολοκληρωθεί το μέρος της ανακεφαλαιοποίησης που αφορά τους ιδιώτες.

Ο όμιλος Alpha Bank θα απευθύνει πρόσκληση προς τους ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών του αναγκών, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από το δυσμενές σενάριο ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Εθνική θα απευθύνει πρόσκληση για αύξηση κεφαλαίου έως 4,6 δισ. ευρώ, δηλαδή το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών, με την υποχρέωση όμως να καλύψει κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ όσες οι ανάγκες από το βασικό σενάριο.

Αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, αναμένεται να αρχίσει τη διαδικασία και η Eurobank, η οποία στοχεύει στην κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.