ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράπανος: Η ανάκαμψη ίσως έρθει νωρίτερα

13:44 - 14 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ράπανος: Η ανάκαμψη ίσως έρθει νωρίτερα
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οδηγείται σε μια εκ νέου κεφαλαιοποίηση εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης και της υπογραφής της τρίτης δανειακής σύμβασης δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΛΦΑ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 1,55 δισ. ευρώ στοχεύει η ΑΛΦΑ καθώς οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 2,7 δισ. ευρώ μειώνονται κατά 1,1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων και 180 εκατ. ευρώ από οργανικές κινήσεις τις οποίες αναγνώρισε ο SSM, όπως αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας.

 

Την αύξηση κεφαλαίου θα ακολουθήσει reverse spit της μετοχής.

 

Ο πρόεδρος της τράπεζας Βασίλης Ράπανος, τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οδηγείται σε μια εκ νέου κεφαλαιοποίηση εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης και της υπογραφής της τρίτης δανειακής σύμβασης.

 

Ειδικότερα για το όμιλο της ΑΛΦΑ επισήμανε ότι ο έλεγχος της ποιότητας στοιχείων ενεργητικού AQR ανέδειξε την τράπεζα ως την καλύτερη τράπεζα της χώρας, με τις μικρότερες ανάγκες. Επίσης στη συνολική άσκηση του stress test η τράπεζα είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κλάδο, ωστόσο αν συνυπολογιστεί ότι έχουν αποπληρωθεί οι προνομιούχες μετοχές προς το Δημόσιο, πάλι η τράπεζα θα εμφάνιζε την καλύτερη επίδοση. «Ο όμιλος της ΑΛΦΑ είναι ο πλέον υγιής τραπεζικός οργανισμός στην Ελλάδα».

 

Το σημερινό περιβάλλον, έτσι όπως προδιαγράφεται καταδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγει από την κρίση, υποστήριξε. Η ελληνική οικονομία απέδειξε κατά την πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης ότι διαθέτει αντοχές και αυτό μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η ανάκαμψη του ρυθμού της οικονομίας θα έρθει ταχύτερα απ’ ότι προβλέπεται και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ. Με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων και τη σταδιακή άρση των capital controls προσδοκάται ότι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα μπούμε σε τροχιά επανόδου των καταθέσεων. Κυρίως το θέμα των καταθέσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα οδηγήσει με τη σειρά του στη χρηματοδότηση της οικονομίας, των επιχειρήσεων και στην στήριξη της επανάκαμψης της χώρας.

 

Ο πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια τονίζοντας ότι η νέα νομοθεσία θα συμβάλει καθοριστικά στην απελευθέρωση ρευστότητας μέσω της ενεργής διαχείρισης των κόκκινων δανείων και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους ασυνεπείς, αλλά έχοντες, ότι πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαιά τους.

 

«Η ελληνική οικονομία μπορεί να γίνει και πάλι μια κανονική οικονομία χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Η ΑΛΦΑ είναι έτοιμη να συμβάλει και πάλι, κυρίως με τη στήριξη των νέων και αυτό γιατί ξέρουμε ότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει και ότι δεν πρέπει να αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία να πάει χαμένη».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 14 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.