ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερκαλύφθηκε το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank

22:24 - 16 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Υπερκαλύφθηκε το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank
Υπερκαλύφθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας το book building της Alpha Bank, ωστόσο οι προσφορές εξακολουθούν να έρχονται αμείωτες από επενδυτές από το εξωτερικό, με την τράπεζα να τις κάνει δεκτές και να αυξάνεται έτι περαιτέρω το μετοχικό της κεφάλαιο.

Είναι σχεδόν σίγουρο, πως η τράπεζα θα κρατήσει ανοιχτό το βιβλίο προσφορών και την Τρίτη, λόγω του αμείωτου ενδιαφέροντος που επικρατεί αλλά και ενόψει της συνεδρίασης του EWG.

Να σημειωθεί, πως η εξέλιξη αυτή, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την τράπεζα, δεδομένων και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που επικρατούν και που επιβαρύνθηκαν περαιτέρω μετά τα κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονότα στο Παρίσι. Να σημειωθεί, πως μέσω του book building, η τράπεζα είχε στόχο να να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών, δηλαδή το ποσό των 2,743 δισ. ευρώ, το οποίο μειώθηκε σε 2,563 δισ. ευρώ καθώς ο SSM αναγνώρισε 180 εκατ. ευρώ από οργανικές ενέργειες μείωσης των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας.

Επιπρόσθετα, το ποσό υποχώρησε στο 1,55 δισ. ευρώ κατόπιν της επιτυχούς άσκησης διαχείρισης παθητικού η οποία έγινε δεκτή από τους ομολογιούχους σε ποσοστό 93% και μέσω της οποία η τράπεζα συγκέντρωσε επιπλέον 1,011 δισ. από την ανταλλαγή των τίτλων των ομολογιούχων της. Κατόπιν αυτού, η ΑΜΚ με έκδοση νέων μετοχών θα γίνει για ποσό 1,55 δισ. ευρώ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων της Alpha Bank θα ανέρχεται σε 17,7% ενώ η ενσώματη καθαρή θέση σε 9,31 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.