ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι μέτοχοι κράτησαν ποσοστά σε Alpha και Eurobank

11:31 - 25 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ποιοι μέτοχοι κράτησαν ποσοστά σε Alpha και Eurobank
Οι υφιστάμενοι ξένοι μέτοχοι των τραπεζών, τουλάχιστον αρκετοί εξ αυτών, διατήρησαν ή και ενίσχυσαν τα ποσοστά τους μέσω των ΑΜΚ, ιδίως σε Alpha Bank και Eurobank, σε μια προσπάθεια για μουαγέν στα χαμηλά.

Οι τράπεζες με μια… σχετική αναλογικότητα φέρονται να προτίμησαν κατά την κατανομή των νέων μετοχών στα βιβλία τους κάποιους από τους νυν μετόχους, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αν και θεωρητικά κάθε όμιλος έχει τα δικά του κριτήρια, ποσοτικά και ποιοτικά.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς, με αφορμή και όσα είπε χτες ο κ. Θ. Καλαντώνης σε ημερίδα της ΕΣΕΕ. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου EUROBANK, όπως μετέδωσε το Reuters, σημείωσε ότι αυξήθηκε το ποσοστό της Fairfax Financial Holdings στο 17% από 12,5% πριν στη Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίηση. Μεταξύ των funds που αγόρασαν μετοχές της Eurobank περιλαμβάνονται οι Highfields, Brookfield, WL Ross. Η ομάδα των βασικών επενδυτών μετά την είσοδο των νέων μετοχών θα κατέχουν περίπου το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετοχές πήραν και η York Capital, η Pimco, η Capital (που θυμίζουμε παλιότερα είχε αρχίσει να αποχωρεί από ελληνικές θέσεις), ενώ μερίδια θα κατέχουν και οι EBRD και IFC.

Από την άλλη πλευρά, στην Alpha, μέτοχοι που μέχρι πρότινος κατείχαν μερίδια του 5% (ή και άνω), φέρονται να κράτησαν τις μετοχικές τους θέσεις, ακόμα και να τις ενίσχυσαν. Ο λόγος γίνεται για ονόματα όπως η Paramount του Κατάρ, ο γνωστός επενδυτής Paulson, η Wellington. Και στην Alpha Bank πήραν τις θέσεις τους η EBRD όπως και το IFC, επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και διεθνή private equity funds.

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.