ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα διορία μιας εβδομάδας για Attica Bank-Συνεταιριστικές;

12:32 - 11 Δεκ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα διορία μιας εβδομάδας για Attica Bank-Συνεταιριστικές;
Αν και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τυπικά κλείνει σήμερα 11 Δεκεμβρίου, άτυπα δόθηκε παράταση έως τις 18 Δεκεμβρίου του 2015 ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η 18η Δεκεμβρίου είναι οριστική και καταληκτική.

Έτσι, Attica Bank και Συνεταιριστικές φέρονται να έλαβαν άτυπη παράταση μίας εβδομάδας για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να αποφευχθούν φαινόμενα εκκαθάρισης και σπασίματος τραπεζών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πράσινο φως για την παράταση έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν συνεννόησης με τους θεσμούς.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ολοκληρώθηκε το τμήμα της αύξησης κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων της Attica Bank με τον βασικό της μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ, να ασκεί δικαιώματα τοποθετώντας στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας 380 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το βασικό σενάριο των stress tests ανέρχεται σε 584 εκατ. ευρώ ενώ με βάση το δυσμενές, οι ανάγκες διαμορφώνονται στα 748,7 εκατ. ευρώ. Πηγές της Αttica εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ωστόσο ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται.Σύμφωνα με τον νόμο, στην περίπτωση που η τράπεζα καλύψει το βασικό σενάριο με ιδιωτικά κεφάλαια, το όποιο εναπομείναν ποσό μέχρι το δυσμενές μπορεί να καλυφθεί με κρατική χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ρόλο θεσμικού μετόχου με λόγο στη διοίκηση αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αναλάβει στις συνεταιριστικές τράπεζες Χανίων και Ηπείρου, το Επικουρικό Ταμείο των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες, το οποίο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διαθέτει σημαντικά κεφάλαια.

Άλλες πληροφορίες σημειώνουν ότι για την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έχει βρεθεί ξένη τράπεζα που εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει κεφάλαια ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα funds που εξετάζουν την περίπτωση της Συνεταιριστικής. Η Πελοποννήσου χρειάζεται 17,8 εκατ. και δίνει μάχη για να βρει τα κεφάλαια με πληροφορίες να κάνουν λόγια για ξένο ενδιαφερόμενο αλλά και επιχειρηματίες από την περιοχή, δίχως ακόμα να έχει υπάρξει κάποια συμφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 11 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.