ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Εθνική Τράπεζα οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου

17:36 - 18 Δεκ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στην Εθνική Τράπεζα οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου
Σε εξαγορά των καταθέσεων της Τράπεζας Πελοποννήσου θα προχωρήσει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, καθώς η συνεταιριστική τράπεζα θα προχωρήσει σε resolution μετά την αποτυχία της να καλύψει την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ξεκινήσει διαδικασία υποβολής κλειστών προσφορών για την εξαγορά της Τράπεζας Πελοποννήσου, αλλά και της Παγκρητίας, από συστημικές τράπεζες, αν και τελικά η δεύτερη υπερκάλυψε τις κεφαλαιακές ανάγκες.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου συγκέντρωσε μόλις 400.000 ευρώ και ήταν προφανές από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε έληγε και η προθεσμία της ΑΣΚ, ότι δεν θα έπιανε τον στόχο της ανακεφαλαιοποίησής της.

Από τις συστημικές τράπεζες, το προβάδισμα στο ύψος των προσφορών είχε η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα είναι και εκείνη που θα εξαγοράσει τις καταθέσεις, ύψους 98,9 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Πελοποννήσου. Το ενεργητικό της Τράπεζας Πελοποννήσου θα οδεύσει σε εκκαθάριση και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος αναμένονται πιθανότατα σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 18 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.