ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: Θέμα της κάθε τράπεζας η διαχείριση δανείων

15:39 - 22 Δεκ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κατσέλη: Θέμα της κάθε τράπεζας η διαχείριση δανείων
Δεν υπάρχει δέσμευση των τραπεζών έναντι των distress funds όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων, ανέφερε η κ. Λούκα Κατσέλη, διοικητής της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Οι συνθήκες όμως για την διαχείριση των κόκκινων δανείων μέσω τρίτων θα εξαρτηθεί από τους όρους και την τιμή που θα συζητήσουν, διευκρίνισε η πρόεδρος της ΕΤΕ.

Η κα Κατσέλη τόνισε ότι υπάρχει ήδη εσωτερικός μηχανισμός σε κάθε τράπεζα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχει και ο θεσμός του τραπεζικού διαμεσολαβητή, ο οποίος μπορεί να αναλάβει την υπόθεση κάποιου δανειολήπτη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, κ. Βασίλης Αλεξανδρής τόνισε την ανάγκη εξωδικαστικού συμβιβασμού ή επίλυσης των διαφορών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή την περίοδο εκκρεμούν περίπου 500.000 πινάκια στο δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχει κατάλογος με τους  1.500 πιστοποιημένους διαμεσολαβητές που μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε υπόθεση ιδιωτικού δικαίου με χαμηλό κόστος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.