ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε και γιατί έρχεται η επικεφαλής του SSM Ντ.Νουί

13:02 - 22 Ιαν 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πότε και γιατί έρχεται η επικεφαλής του SSM Ντ.Νουί
Στην Αθήνα θα βρεθεί το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου η επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντ. Νουί.

Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού θα έχει συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και τις διοικήσεις ΤτΕ και τραπεζών, ενώ η ατζέντα των επαφών της δεν έχει ακόμη καθορισθεί πλήρως.

Είναι βέβαιο ότι η ατζέντα των συζητήσεών της θα περιλαμβάνει την πορεία υλοποίησης των αναθεωρημένων πλάνων αναδιάρθρωσης των τραπεζών, με έμφαση τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη διεύρυνση των πηγών ρευστότητας προκειμένου να μειωθεί η υψηλή ακόμη εξάρτηση από τον ELA.

Στο μέτωπο της αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκκρεμούν, άλλωστε, νομοθετικές και κανονιστικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα το καθεστώς διαχείρισης για τα στεγαστικά δάνεια που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία, τα καταναλωτικά και τα δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα εκκρεμεί τόσο η ανάθεση μελέτης για συντονισμό δράσης των τραπεζών στα μεγάλα εταιρικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όσο και η έναρξη αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι οι εγχώριες τράπεζες ολοκλήρωσαν στα τέλη του περασμένου έτους την ανακεφαλαιοποίησή τους, με βάση τη συνολική αξιολόγηση που έτρεξε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός και ως εκ τούτου εξαιρούνται από τη φετινή πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 22 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.