ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Καρότο και μαστίγιο για τα δικαιολογητικά του νόμου Κατσέλη

10:48 - 05 Φεβ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Καρότο και μαστίγιο για τα δικαιολογητικά του νόμου Κατσέλη
Υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Οικονομίας επεκτείνοντας το χρόνο που έχουν οι δανειολήπτες που προσέφυγαν στο νόμο Κατσέλη, για την επικαιροποίηση των στοιχείων των φακέλων τους, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν τα αιτήματα για έκδοση των απαραιτήτων δικαιολογητικών.

Κύρια αιτία είναι το γεγονός ότι μια εκ των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών ισχυρίζεται ότι έχουν συσσωρευτεί άνω των 80.000 αιτήσεων, που κάνουν αδύνατη την ολοκλήρωση έκδοσης των σχετικών εγγράφων έως και τις 19 Φεβρουαρίου οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει θέσει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ήδη δυο τράπεζες απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ζητώντας επιπλέον χρόνο ενώ σχετικά αιτήματα έχουν καταθέσει και καταναλωτικές οργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκκρεμότητα ήταν η επικαιροποίηση των στοιχείων για 130.000 φάκελοι δανειοληπτών. Μάλιστα για τις καθυστερήσεις που είχαν καταγγελθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας έχει ήδη επιβάλει σε τράπεζες πρόστιμα 230.000 ευρώ.

Όπως είπε ο υπουργός θα υπάρξει επαφή και με τις άλλες τράπεζες ώστε να καταλήξουν τις επόμενες ημέρες για την διάρκεια της προθεσμίας καθώς η επικαιροποίηση των στοιχείων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα δικαστήρια στην εξέταση των αιτήσεων διαφορετικά οι δανειολήπτες που δεν θα έχουν πλήρης φακέλους θα βρεθούν έκτος ρύθμισης και θα μπορούν να ξανακάνουν αίτηση μόνο μετά από μια διετία.

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 05 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.