ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας: «Χορηγήσεις σε υψηλής ποιότητας επιχειρηματικά σχέδια»

11:59 - 24 Φεβ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραβίας: «Χορηγήσεις σε υψηλής ποιότητας επιχειρηματικά σχέδια»
Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης του 3ου διαγωνισμού του προγράμματος «Η Ελλάδα καινοτομεί», που διοργανώνουν από κοινού η Eurobank και ο ΣΕΒ.

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της EUROBANK κ. Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που, όπως τόνισε, αποτελεί επιβεβλημένη και συμφέρουσα επιλογή. Ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένη, επειδή η χώρα βρίσκεται υπό τριπλή κρίση –δημοσιονομική, προσφυγική και τις πιέσεις των διεθνών οικονομικών αναταράξεων– και συμφέρουσα επειδή η Ιστορία έχει δείξει ότι, κάθε φορά που σημειώνεται καθυστέρηση, τα μέτρα που τελικώς λαμβάνονται είναι σημαντικά υψηλότερα.

 

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank: «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει όσο διατηρείται κλίμα αβεβαιότητας». Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι δαπάνες για συντάξεις διαμορφώνονται στο 16% του ΑΕΠ, επίπεδο 4 μονάδες πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, και το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτεται από το Δημόσιο, καθώς έχουμε φθάσει στο σημείο να αναλογεί μόλις 1,35 εργαζόμενος για κάθε ένα συνταξιούχο. Ο κ. Καραβίας χαρακτήρισε αναγκαία όσο ποτέ τη στροφή της οικονομίας προς την καινοτομία, σημειώνοντας ότι η στρατηγική της Eurobank έχει ήδη προσαρμοστεί στην παραπάνω αναγκαιότητα.

 

Tόνισε ότι οι νέες χορηγήσεις δανείων της τράπεζας αφορούν υψηλής ποιότητας επιχειρηματικά σχέδια. Σε ό,τι αφορά τις αναδιαρθρώσεις, τόνισε ότι η τράπεζα προχωρά σε αναδιαρθρώσεις δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ακόμα και σε διαγραφή μέρους των απαιτήσεων υπό την προϋπόθεση ότι εισέρχονται νέα κεφάλαια στις επιχειρήσεις.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας στην ομιλία του υπογράμμισε τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι απαιτούνται «άλματα» σε επίπεδο καινοτομίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.