ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αγορά στο ρόλο της Πυθίας

13:47 - 14 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Είναι γεγονός πως τόσο η Πειραιώς όσο και η Marfin σε αυτό το στάδιο δεν θέλησαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προτιμώντας την ανταλλαγή μετοχών. Θεμιτό. Προφανώς έχουν τους λόγους τους. Δεν τους γνωρίζουμε και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Υποθέσεις όμως που έχουν ελάχιστη σημασία γιατί ο ασκός του Aιόλου άνοιξε και όπως λέει και το τραγούδι que sera sera.


Είναι επίσης θεμιτό η μία πλευρά να θεωρεί μη ικανοποιητική την προσφορά της άλλης και να επιχειρηματολογεί σθεναρά υπέρ της άποψης της. Δεν θα επαναλάβουμε τα επιχειρήματα τους. Είναι πασίγνωστα πλέον.

Θα σταθούμε όμως στον Μεγάλο Γνωστό – Αγνωστο που λέγεται Αγορά. Αυτή, δηλαδή οι εγχώριοι αλλά και οι ξένοι επενδυτές καλούνται να αποτιμήσουν το βάσιμο των επιχειρημάτων της μίας ή της άλλης πλευράς κατά την επαναδιαπραγμέτευση. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Tότε θα δούμε τι αντίχτυπος υπάρχει από τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. Ενδεχομένως δε η αντίδραση της αγοράς να δώσει μία αποχρώσα ένδειξη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αν δηλαδή θα υπάρξει ανασύνταξη μέχρι νεωτέρας ή θα συνεχιστεί η μάχη μέχρι τελικής πτώσης.


Τάκης Λαϊνάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.