ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη 39 εκατ. το 2015 για την Eurobank Κύπρου

14:27 - 01 Μαρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κέρδη 39 εκατ. το 2015 για την Eurobank Κύπρου
Κέρδη 39,1 εκατ. ευρώ κατέγραψε το 2015 η EUROBANK Κύπρου διατηρώντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 30,6% και το δείκτη κοινών μετοχών (CET1) στο 27,1%. Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, οι καταθέσεις έφτασαν στα 3.241 εκατ. ευρώ και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με μετρητά) στο 30%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανήλθε στο 6,8%. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε στο 28%.

 

Η EUROBANK Κύπρου αναφέρει ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι παρά τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να διαχειριστεί τις εξελίξεις και να κρατήσει ανεπηρέαστη τη χρηματοοικονομική της ευρωστία και την ικανότητα της να παρουσιάζει σταθερή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία.

 

«Η θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας επιτρέπει στη χώρα μας να εξέλθει σύντομα από το μνημόνιο, ενώ η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον για το μέλλον», σημειώνεται.

 

Ο Μιχάλης Λούης, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κύπρου σε δήλωσή του αναφέρει ότι το μέλλον είναι ευοίωνο, αφού υπάρχουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης για την Κύπρο και το τραπεζικό της σύστημα, φτάνει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση του θεσμικού, νομικού και φορολογικού πλαισίου, καθώς επίσης και της υγιούς δημοσιονομικής κατάστασης, ούτως ώστε η σταθερότητα να διασφαλίζει την ευημερία αλλά και την προοπτική τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενεές.

 

«Η Eurobank Κύπρου θα συνεχίσει με σταθερά βήματα την αναπτυξιακή της πορεία και να στηρίζει με συνέπεια την κυπριακή οικονομία, και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.