ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση κεφαλαίου σε είδος από Πειραιώς για Marfin

19:54 - 15 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε αύξηση κεφαλαίου σε είδος ή αξίας για το 100% περί τα 3,3 δις ευρώ θα προχωρήσει η τράπεζα Πειραιώς ώστε να χρηματοδοτήσει την δημόσια πρόταση προς την Marfin Popular bank.

H απόφαση για αύξηση κεφαλαίου έχει ανακοινωθεί επισήμως από την τράπεζα Πειραιώς στις 11 Ιανουαρίου με την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τονιζόταν ότι η «η εκούσια δημόσια πρόταση θα αφορά στην απόκτηση ποσοστού κατ' ελάχιστον 40% μέχρι και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Popular Bank συνίσταται σε 1 μετοχή Τράπεζας Πειραιώς 5,7 μετοχές Marfin Popular Bank.

Οι μετοχικοί τίτλοι Τράπεζας Πειραιώς που θα αποτελέσουν την αντιπαροχή της εκούσιας δημόσιας πρότασης, θα προέλθουν από αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς υπέρ των μετόχων της Marfin Popular Bank.

Η εκούσια δημόσια πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης της ανωτέρω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς που θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό.

Ορισμένοι κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Πειραιώς να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου σε μετρητά ώστε να ενισχύσει την εσωτερική της αξία και έτσι να καταστεί πιο ακριβή.

Όμως δεν είναι σαφές ότι μια τέτοια κίνηση σε αυτή την φάση δηλαδή την αύξηση κεφαλαίου σε μετρητά θα την έκαναν αποδεκτοί όλοι οι μέτοχοι.

Όσον αφορά αυτή καθευατή την πρόταση της Πειραιώς προς την Marfin καθίσταται σαφές ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τους μετόχους της Marfin.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.