ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Το ελβετικό φράγκο η καλύτερη κάλυψη για το Brexit

19:43 - 15 Μαρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
HSBC: Το ελβετικό φράγκο η καλύτερη κάλυψη για το Brexit
Η αγορά ελβετικών φράγκων ενδέχεται να αποτελεί την καλύτερη κάλυψη έναντι μιας ψήφου υπέρ του Brexit, υποστηρίζει η HSBC -αν και δεν συμφωνούν όλοι, όπως σχολιάζει το CNBC.

Η βρετανική τράπεζα ανέφερε πως το ελβετικό νόμισμα πιθανώς θα εμφανίσει ισχυρή άνοδο σε περίπτωση Brexit, αλλά δε θα αποδυναμωθεί αν η Βρετανία επιλέξει να παραμείνει στο μπλοκ.

«Το ελβετικό φράγκο μάλλον θα ανέβει σε περίπτωση Brexit, δεδομένης της πολιτικής και ευρωκεντρικής φύσης της κρίσης», υπογράμμισαν σε έκθεσή τους οι στρατηγικοί αναλυτές της HSBC για τα νομίσματα, David Bloom, Daragh Maher και Mark McDonald. «Η Ελβετική Eθνική Τράπεζα ίσως παρέμβει, αλλά πιστεύουμε πως, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορέσει μόνο να επιβραδύνει την κίνηση παρά να την αντιστρέψει», εκτίμησαν.

«Ωστόσο, αν απορριφθεί το Brexit, δεν περιμένουμε πως η διατήρηση του τρέχοντος status quo θα προκαλέσει σημαντική αδυναμία για το φράγκο (...) Αυτή η ασυμμετρία καθιστά το ελβετικό φράγκο την καλύτερη επιλογή ως αντιστάθμιση», υποστηρίζει η έκθεση.

Πάντως, ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικής στα νομίσματα στην Brown Brothers Harriman, υποστήριξε ότι το νόμισμα θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια «αντανακλαστική αντίδραση» σε ένα Brexit, αλλά τα αποτελέσματα μάλλον θα είναι βραχυπρόθεσμα. «Η καλύτερη αντιστάθμιση πιθανώς είναι πιο άμεση», τόνισε κάνοντας λόγο για τη χρήση options.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:51 - 15 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.