ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώνεται η εθελουσία της Τράπεζας Πειραιώς

17:40 - 22 Μαρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ανακοινώνεται η εθελουσία της Τράπεζας Πειραιώς
Μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο αναμένεται σήμερα να αναλάβει έγκριση από το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πρόγραμμα θα αφορά τουλάχιστον 1.500 άτομα και εφαρμόζεται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνήσει η τράπεζα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGComp).

 

Αναμένεται το πακέτο που θα προσφερθεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικό, με την καταβολή εφάπαξ ποσού ή τη δυνατότητα διετούς άδειας μετ' αποδοχών, ενώ το κόστος του προγράμματος θα διαμορφωθεί στα 110 εκατ. ευρώ. Με την υλοποίηση του σχεδίου, η τράπεζα εκτιμάται πως θα εξοικονομήσει περί τα 52 εκατ. ευρώ ετησίως, καλύπτοντας το κόστος σε ορίζοντα δύο ετών.

 

Σημειώνεται ότι για την επίτευξη του στόχου μείωσης του λειτουργικού κόστους η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των καταστημάτων έως το τέλος του 2017 κάτω από τα 650, έναντι 709 που διαθέτει σήμερα.

 

Να σημειωθεί ότι προγράμματα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να εφαρμόσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και οι EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ALPHA BANK.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:42 - 22 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.