ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές αλλαγές κυοφορούνται στο εσωτερικό της Emporiki

10:31 - 22 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν εσωτερικές αλλαγές, οργανογράμματα, αποτελέσματα και business plan, αναμένεται να προβεί το αμέσως προσεχές διάστημα η Emporiki, η οποία πλέον γυρνά σελίδα με την στήριξη της Credit Agricole.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αρχές Φεβρουαρίου πιθανότητα μέσα στο α' 10ημερο, θα ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας που θα περιλαμβάνει πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο, δύο αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και 4 ή 5 γενικούς διευθυντές.

Η πλειοψηφία των βασικών στελεχών της τράπεζας θα είναι ελληνικής καταγωγής ή θα γνωρίζουν ελληνικά, καθώς θεωρείται σημαντική η άμεση επικοινωνία.

Μάλλον στις αρχές του γ' 10ημέρου του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Emporiki.  Σύμφωνα με ενδείξεις, τα κέρδη της Emporiki θα κατέλθουν στα 20 με 30 εκατ. ευρώ ώστε να διαγράψουν πάνω από το 50% της πρόβλεψης που είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν για τις επισφαλείς απαιτήσεις.

Η διοίκηση είχε αναφέρει ότι για τη χρήση 2006 και 2007 δεν θα διανείμει μέρισμα, καθώς θα λάμβανε πρόσθετες προβλέψεις ύψους έως και 300 εκατ. ευρώ οι οποίες όμως ενδέχεται να είναι χαμηλότερες έως και 60-80 εκατ. ευρώ.

Με τα αποτελέσματα της χρήσης 2006 δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και το πόρισμα της τράπεζας στην οικονομική απογραφή. Προσεχώς θα ξεκινήσει και η εθελουσία των 500 εργαζομένων.

Μέσα στον Μάρτιο, θα ανακοινωθεί το business plan για το διάστημα 2007 έως και 2009 που θα θέτει συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους στα κόστη, στα κέρδη, στην αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων και στην κερδοφορία.  Με βάση ορισμένες ενδείξεις, στόχος είναι το 2009 τα κέρδη της Emporiki να κυμαίνονται μεταξύ 400-500 εκατ. ευρώ.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.