ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: «Αναμένουμε συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου»

19:30 - 17 Μαϊ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: «Αναμένουμε συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου»
Την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εξέφρασε η διοίκηση της Eurobank σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Έκανε ταυτόχρονα λόγο για μια «σταδιακή» προσέγγιση των εταίρων στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η διοίκηση της τράπεζας περιμένει ήπια ύφεση 0,3% αυτό το έτος, παρά τη βελτίωση του κλίματος λόγω της προόδου στη συμφωνία, ενώ για το επόμενο έτος προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.

Ανέφερε ακόμη ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες ρευστότητας για τις τράπεζες. Τα στελέχη της τράπεζας αναμένουν αρχές Ιουνίου την επαναφορά του waiver από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και βελτίωση της αξίας των collaterals όσο θα χτίζεται η εμπιστοσύνη. Ανέφεραν ακόμη ότι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης θα επιτρέψει σταδιακά την άρση των capital controls και την επιστροφή των καταθέσεων.

Παρά τη μείωση των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα κατά 1,9 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2016, η Eurobank διατήρησε σταθερές τις καταθέσεις της στην Ελλάδα και τις αύξησε στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.