ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική: Διευκρινίσεις για μεγέθη 2006 και επιστροφή κεφαλαίου

16:42 - 26 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Διευκρινίσεις σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη του 2006 και το επιχειρηματικό της σχέδιο παρέχει η Εθνική Τράπεζα σε απαντητική της επιστολή προς το ΧΑ.

Ειδικότερα, η Εθνική αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως:

(α) Κατά πάγια πρακτική της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα οικονομικά της μεγέθη μέσω τακτικών ανά 3μηνο και έκτακτων κατά περίπτωση, επίσημων Δελτίων Τύπου, παρέχοντας ισότιμη και έγκυρη πληροφόρηση στην επενδυτική κοινότητα, σεβόμενη τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το εποπτικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Τα οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα χρήσης 2006 της Τράπεζας και του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του προς διανομή μερίσματος στους μετόχους, δεν έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ομίλου, ούτε οριστικοποιηθεί και εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

β) Το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας 2007-2009 ολοκληρώνεται και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αφού εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, πρόκειται να παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου 2007 προς το επενδυτικό κοινό, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων και ξένων θεσμικών επενδυτών.

(γ) Η Εθνική Τράπεζα έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών Ουκρανικής Τράπεζας.

(δ) Όσον αφορά το ζήτημα επιστροφής κεφαλαίου, σημειώνεται ότι η σχετική για επιστροφή κεφαλαίου απόφαση, σύμφωνα με το νόμο, προϋποθέτει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και συνεπώς φήμες που προεξοφλούν μελλοντικά γεγονότα (έκβαση συγκεκριμένης και περαιτέρω εξαγορών) ή τη βούληση των μετόχων είναι προφανώς αβάσιμες.

Τέλος, υπογραμμμίζει πως η Τράπεζα δεν έχει καμία ευθύνη για επενδυτικές αποφάσεις που λαμβάνονται με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ή πρόδηλα αβάσιμες εικασίες. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.