ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroxx: Πέντε λόγοι για αγορές στις τράπεζες

16:08 - 30 Ιαν 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την κάλυψη του τραπεζικού κλάδου με σύσταση overweight και 5 λόγους για αγορές, ξεκινά η Euroxx.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής εταιρείες, υπάρχουν πέντε λόγοι για να παραμείνει κανείς αγοραστής στον κλάδο:

1) Ισχυρές λειτουργικές τάσεις στην εγχώρια αγορά. Η Euroxx αναμένει υγιή αύξηση των όγκων, ανθεκτικά περιθώρια και βελτίωση της ποιότητας κεφαλαίων, η οποία θα συνεχίσει να στηρίζει τα κέρδη.

2) Γοργή επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά δεν έχει προεξοφλήσει πλήρως τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

3) Συγκέντρωση στον κλάδο. Η Euroxx θεωρεί πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες για την επίτευξη συμφωνιών.

4) Συνέχιση της ισχυρής αύξησης των κερδών ανά μετοχή. Η ΑΧΕ υπολογίζει πως τα κέρδη του κλάδου θα αυξηθούν με μέσους ετήσιους ρυθμούς 20% τα επόμενα τρία χρόνια. Η κερδοφορία από τις εγχώριες δραστηριότητες αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 13-14%, και τα κέρδη από το εξωτερικό να πενταπλασιασθούν.

5) Τα θεμελιώδη στηρίζουν τις αποτιμήσεις. Αν και σε πρώτη ματιά ο κλάδος φαίνεται ακριβός, εντούτοις, η Euroxxτον θεωρεί ελκυστικό.

Σημειώνεται ότι η Euroxx προβλέπει πορεία καλύτερη της αγοράς για τις μετοχές των ΕΤΕ (με στόχο τα 46 ευρώ), Eurobank (38 ευρώ), Alpha (31 ευρώ), Πειραιώς (31 ευρώ), Marfin Popular (10 ευρώ) και Κύπρου (14,5 ευρώ), ενώ πορεία ανάλογη της αγοράς αναμένει από ΑΤΕ (4,5 ευρώ), ΤΤ (21 ευρώ) και Emporiki (25 ευρώ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.